Цілющі сили збалансованого харчування

Система харчування, заснована на принципах медицини Тибету і на вченні про три дошки, з великим успіхом застосовується сьогодні і в сучасних методиках лікування, і є найбільш адекватною для умов сучасного суспільства. Дієтологія Тибету легко адаптується з різними культурними традиціями і годиться в будь-якому кліматі, адже вона не базується на непорушних догмах, а враховує реальні обставини, в яких проживає конкретна людина. Застосовувати систему харчування, засновану на вченні про дошки, можна в будь-якому соціумі і на будь-якій широті земної кулі, тут також годяться будь-які продукти харчування і, що найважливіше, таке харчування буде корисно і дуже приємно. Такі принципи та підходи до харчування не тільки можуть задовольняти смаки та уподобання людини, але й не дозволять порушити її баланс дош, а отже, зберігають здоров'я та продовжують життя.

Якщо ми не знаємо правил споживання їжі і не маємо культури у цій сфері, це дуже погано, але якщо знаємо та ігноруємо ці правила, це злочин проти своєї власної особистості. Руйнуючи, таким чином, своє тіло і здоров'я, ми руйнуємо і наші сім'ї, і суспільство в цілому. Адже хвороби, отримані на ґрунті неправильного харчування, мають властивість передаватися й у спадок.
Щоб розібратися в питаннях правильного або, точніше сказати, збалансованого харчування, яке має приносити благо тілу, ясність розуму та не блокувати творчий потенціал енергії особистості, слід користуватися лише зрілою системою поглядів, що ґрунтується на перевіреній часом та істинній духовній традиції. У цій роботі пропонується розглянути методику тибету індивідуального підбору продуктів харчування і деякі головні прийоми зміни властивостей продуктів.
З одного боку люди страждають, хворіють і вмирають через надмірну вагу, а з іншого - так само страждають від його нестачі, і все це відбувається з вини неправильного харчування та способу життя. Харчування та дієтологія не можуть бути самостійними аспектами людської діяльності, вони є складовою і дуже важливою частиною медицини Тибету і невіддільні від вчення про три дошки.

Немає абсолютно шкідливих або корисних речей, все відносно і має певні властивості, які можна застосовувати на благо. Для однієї людини щось може бути дуже корисним, але для іншого це може бути отрутою. На землі всі рослини, тварини, мінерали і вода можуть мати одну або відразу кілька яскраво виражених властивостей, які можна визначити за виглядом, за смаками, за місцем походження, за ступенем зрілості, за температурою, за наявності причетності до будь-якої області. якої домінують ті чи інші парфуми тощо. Коротше кажучи, будь-яку рослину, тварину або продукт харчування можна класифікувати по дошах і, залежно від перерахованих вище факторів, і застосовувати це продукт харчування для балансування дош і першоелементів людини. Щоб правильно використовувати ті чи інші продукти харчування для лікування, треба чітко розуміти їх властивості, а також знати реальний стан пацієнта, його розлади, ступінь і поєднання цих розладів. Пацієнтів також треба класифікувати за такими категоріями, це його вік, тип доші, розлади, їхній ступінь, кількість розладів, його спосіб життя тощо.

Якщо цілитель має точне знання про властивості продуктів харчування, а також знає явні та приховані знаки та симптоми хвороби пацієнта, він може найбільш адекватно підібрати ту чи іншу дієту та коригувати її в процесі лікування. У світі немає нічого стабільного, людина змінюється і в процесі життя, і в процесі лікування, якщо ці фактори не враховувати, дієта може стати причиною нових розладів, навіть якщо вона була вчора ще актуальна. Дієту все одно треба коригувати постійно і за віковою ознакою, і за сезоном, і враховуючи час доби, незалежно від наявності розладів, навіть якщо людина цілком здорова. Для більшої ясності розглянемо докладніше властивості деяких продуктів, які зазвичай використовуються в нашому помірному кліматі та даній місцевості.

X

Получить консультацию

Отправте нам свой номер телефона и мы с вами свяжемся для уточнения времени консультаций.

Ваше имя
Ваш телефон